Na een succesvolle aanbesteding werd op 29 augustus 2023 een feestelijke aftrap gegeven voor de nieuwe cleanroomontwikkeling op TU Delft Campus zuid. Onder andere het Campus Baseline lab van de TU Delft, micro, nano en quantum cleanroom gebruikers van de faculteiten TNW, EWI, 3ME en onderzoeksinstituut QuTech, een themalab voor de faculteit LR én een businesslab voor onze partners uit het Quantum Ecosysteem zullen in de toekomst gehuisvest worden in dit nieuwe high tech gebouw.

Duurzaamheid

Op gebied van duurzaamheid ligt de lat hoog, evenals de eisen voor trillingen en elektromagnetische comptabiliteit. Op deze manier zal ook dit gebouw bijdragen aan de ambitie van de TU Delft om in 2030 een CO2-neutrale, circulaire en klimaatadaptieve campus te zijn.

Kick-off meeting

De kick-off meeting stond in het teken van nader kennis maken met het geselecteerde ontwerpteam: Aronsohn Management Raadgevende Ingenieurs B.V. (projectmanagement), Architectenbureau Van den Broek en Bakema B.V. (architectuur), Pieters Bouwtechniek Delft B.V. (Constructeur), Deerns Nederland B.V. (Installaties, bouwfysica akoestiek brandveiligheid, BREEAM én labinrichting / cleanroomadvies), DGMR Bouw B.V. (duurzaamheidsadvies) en Peutz B.V. (EMC-advies en trillingsadvies). Naar verwachting zal er in Q1, 2024, een eerste schetsontwerp van het nieuwe gebouw bekend worden gemaakt.

Eventueel tekst voor bij de foto