Bereikbaarheid TU Delft Campus

De TU Delft Campus is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Vanuit de centraal gelegen parkeervoorzieningen en bushaltes, bereik je gemakkelijk lopend of per (leen)fiets de plaats van bestemming. Voor de wayfinding op de campus worden de gebouwnummers gebruikt.

Onthoud naast het adres ook het gebouwnummer waar je moet zijn. Dan vind je je bestemming het makkelijkst. Deze informatie kun je op de onderstaande plattegrond bekijken.

Fiets

Op de campus van de TU Delft is een uitgebreid netwerk van fietspaden aangelegd en zijn er meerdere grote fietsenstallingen aanwezig. Ook staan er verspreid over de campus fietsreparatiepalen om kleine reparaties zelfstandig te kunnen uitvoeren.

Openbaar vervoer

De TU Campus is bereikbaar vanaf het Station Delft met verschillende buslijnen. Er zijn meerdere bushaltes verspreid over de gehele campus. Voor specifieke informatie over jouw locatie zoek je naar jouw bestemming (in de interactieve map hierboven) en raadpleeg dan de reiswijzer. LET OP: vanwege werkzaamheden aan de tram-/busbaan TU Delft rijden er tijdelijk geen bussen langs verschillende haltes rond de campus. Voor meer informatie raadpleeg ebs-ov.nl/haaglanden.

Auto

De TU Campus is bereikbaar met de auto via de A13 afrit 10 Delft Zuid/TU-wijk. Zoek op voorhand naar het gebouw van jouw bestemming voor specifieke en de aangeraden parkeerinformatie voor dit gebouw.

TU Delft parkeerlocaties

Langs de campusring zijn er zes centrale TU Delft parkeerlocaties. Op deze parkeerlocaties is parkeren in ieder geval voor studenten en medewerkers gratis. Houd wel rekening met de hoge parkeerdruk op de campus. Hierdoor is het snel vinden van een parkeerplek niet vanzelfsprekend. Het advies is daarom om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer naar de campus te komen.

Let op: Naar verwachting worden de parkeerlocaties vanaf het collegejaar 2023/2024 gereguleerd met slagbomen. Klik hier om alvast te zien wat dit parkeerbeleid voor jou inhoudt. Daar vind je ook antwoorden op veelgestelde vragen. Is jouw vraag nog niet (volledig) beantwoord? Mail jouw vraag dan naar mobility@tudelft.nl.

Vanaf je parkeerplek kun je gemakkelijk lopend of per deelfiets jouw bestemming bereiken.

Je vindt 6 grotere parkeerfaciliteiten op de campus. Druk op de adressen van onderstaande parkeerplaatsen om er direct heen te navigeren:

Openbare parkeerplaatsen

Met ingang van 1 februari 2023 heeft de Gemeente Delft betaald parkeren ingevoerd voor de openbare parkeerplaatsen op de campus. Dat betekent dat je als medewerker en student van de TU Delft alleen gratis parkeert op de bovenstaande TU Delft locaties. De openbare parkeerplaatsen liggen aan de Jaffalaan, Christiaan Huygensweg en rondom de Korvezeestraat. Deze plattegrond laat zien waar je de openbare parkeerplaatsen kan vinden. Deze parkeerplaatsen zijn vooral voor bewoners van de campus en hun bezoekers. Zij kunnen hiervoor een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente.

Elektrische auto’s en waterstofvoertuigen

Voor medewerkers en studenten zijn er elektrische laadpalen beschikbaar. Elektrische- en waterstofvoertuigen kunnen overal op de campus parkeren, behalve (op last van de brandweer) in de parkeergarage P2: Sports.

Parkeerregulering in aanloop naar nieuw parkeerbeleid

Vanaf 1 september 2021 zijn op vier locaties (P Aula, P Sports, P Rotterdamseweg en P Bouwkunde) slagbomen geplaatst om de parkeerdrukte tegen te gaan. Dit is vooruitlopend op het nieuwe parkeerbeleid van de TU Delft dat vanaf het collegejaar 2023/2024 wordt ingevoerd. Om in te rijden bij deze parkeerterreinen toon je je campuskaart of meld je je bij de steward die de slagboom voor je kan openen. De parkeerlocaties blijven tijdens de geplande werkzaamheden toegankelijk voor iedereen met bestemming TU Delft campus.

Klik hier om alvast te zien wat dit parkeerbeleid voor jou inhoudt. Daar vind je ook antwoorden op veelgestelde vragen. Is jouw vraag nog niet (volledig) beantwoord? Mail jouw vraag dan naar mobility@tudelft.nl.

Handhaving parkeren

Parkeren is alleen toegestaan op de daarvoor bestemde parkeerplekken. Er wordt op de TU Delft Campus actief gehandhaafd door de Gemeente Delft. Parkeer daarom altijd in een parkeervak om een boete te voorkomen.

P1 Aula
P2 Sports
P3 TNW Zuid
P4 L&R
P5 Rotterdamseweg
P6 Bouwkunde