Zin in een gekoelde drank met smaak, die niet uit een plastic fles komt? Dat kan nu op vijf locaties op de campus met behulp van de iTapToo drankautomaten. De automaat van iTapToo biedt 6 verschillende smaken frisdrank aan, die je kan tappen in een eigen herbruikbare fles of een Billie Cup. Op deze manier wordt verpakkingsvrij drinken eenvoudig en het gebruik van single-use plastic verminderd.

Met de iTapToo drankautomaten zet TU Delft een stap richting de reductie van single-use plastic op de campus en de duurzaamheidsambitie: om in 2030 CO2-neutraal, klimaatadaptief en circulair te opereren, met aandacht voor de biodiversiteit en leefkwaliteit.

Locaties
De iTapToo drankenautomaten staan op vijf locaties op de TU Delft Campus: Aula, Bouwkunde, Civiele Techniek & Geowetenschappen, Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica en Echo. Deze automaten bieden zes smaken; limoen-citroen, munt-framboos, bosbes, ananas, vlierbloesem, ijsthee-perzik. Alle dranken zijn suikervrij en gekoeld. Met één keer tappen, wordt één petfles of blikje bespaard.

iTapToo locaties op de campus:

  • Aula Foodsquare restaurant ingang
  • EWI Goodish restaurant eerste verdieping
  • CiTG Foodsquare restaurant zesde verdieping
  • Echo Foodture restaurant ingang
  • BK, Management in the Built Environment, eerste verdieping

Alle smaken zijn gluten-, lactose en suikervrij en volledig plantaardig.

Campus als proeftuin voor innovatie
In januari 2023 organiseerdeTU Delft een Green Dragons’ Den, gebaseerd op het televisieprogramma, maar dan gericht op duurzame innovaties. Hier pitchten verschillende bedrijven hun idee aan een jury. In de duurzaamheidambitie wordt de TU Delft Campus opengesteld als proeftuin voor innovaties op het gebied van duurzaamheid. Via de Green Dragons’ Den is iTapToo in contact gekomen met de inkoopafdeling van TU Delft en de cateraar Appèl. In 2023 gingen iTapToo en Appèl samenwerken. Door deze samenwerking staan de drankenautomaten op de campus.

iTapToo
Tijdens het afstudeertraject in 2019, waar Daan Beuting en Esmee Noij een fictief bedrijf moesten opzetten, is iTapToo bedacht. ‘Waarom moeten we voor een smaakvolledrank nog losse plastic flesjes kopen als we allemaal een herbruikbare fles bij ons dragen?’, vroegen zij zich af. Nu bestaat iTapToo en willen zij de toekomst vitaal en plasticvrij maken met deze drankenautomaten.

Meer informatie
Meer over een Duurzame Campus, hier.
Meer over iTapToo, hier.
Vragen over de automaat en horeca, mail naar proces-horeca@tudelft.nl.