Met trots kondigt Graduate Entrepreneur de eerste drie investeringen in de startups Focus, Clickdrive en Workwize aan. Graduate Entrepreneur is opgezet door de Technische Universiteit Delft, Erasmus Universiteit en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam samen met ondernemende studenten en alumni. Het stelt financiering, netwerk en coaching beschikbaar voor jonge startups en scaleups uit Rotterdam en Delft. Vandaag is het officieel: voor de eerste drie investeringen is getekend!  

Graduate Entrepreneur werd gelanceerd met als doelstelling het aanjagen van startups en scale-ups in Rotterdam en Delft (www.graduate.nl). Dat er genoeg potentie en talent in deze regio zit, blijkt uit de eerste drie investeringen die de afgelopen maanden gedaan zijn door het pre-seed fonds van Graduate Entrepreneur. Naast het revolutionaliseren van hun respectievelijke industrieën, zijn deze startups allemaal opgericht door jonge ondernemers met een achtergrond bij de Erasmus Universiteit en de TU Delft.

Focus, opgericht door Jard van Ingen en Thijs van de Poll, is een AI-startup die voorspelt of, en wanneer, nieuwe technologieën disruptief worden binnen bestaande markten. Met Focus wordt het voor bedrijven inzichtelijk hoe het technologische landschap van de toekomst eruit gaat zien. Met deze cruciale inzichten nemen de klanten van Focus betere investeringsbeslissingen.

Clickdrive is een data gedreven marktplaats voor de rijlesbranche, waar studenten binnen drie handelingen rijinstructeurs kunnen vergelijken en boeken op een vertrouwde, veilige en transparante manier. Het doel is de kwaliteit van de rijlessen te verhogen en de branche financieel gezond te maken.

Workwize is een inkoopplatform voor kantoorbenodigdheden voor thuiswerken. Het platform maakt het werkgevers gemakkelijk al hun werknemers met de juiste spullen te voorzien om goed thuis te werken. Het platform is flexibel ingericht, waardoor er makkelijk maatwerk kan worden geboden, zoals een custom interface, en eigen suppliers van een bedrijf die kunnen worden aangesloten. Co-founders Sebastiaan Scholten (alumnus TU Delft), Michiel Meyer, Viktor Dik en Dirk Kranendijk versnellen de transitie naar een hybride werkomgeving met zowel vanuit huis als op kantoor werken. Sebastiaan: “De combinatie van het expert advies van Graduate’s alumni netwerk en de investering maakt dat wij heel erg uitkijken naar al het goeds dat uit onze samenwerking zal komen!”

Met deze eerste investeringen heeft Graduate Entrepreneur een begin gemaakt aan de versteviging van het gezamenlijke startup ecosysteem in Rotterdam & Delft. Boardmember Femke Lückerath: “We zijn ontzettend enthousiast om samen te werken met deze drie bedrijven en kunnen niet wachten om te zien wat we samen voor elkaar gaan krijgen!” Het doel van het pre-seed fonds, wat middels schenkingen gefinancierd is via Stichting Erasmus Trustfonds en het Universiteitsfonds Delft, is om per jaar gemiddeld 20 tot 30 startups te financieren met pre-seed funding. Dit is dus pas het begin!”

Vlnr: Thijs van de Poll (co-founder Focus, studeerde aan de EUR), Martijn Vinke (dealteam), Jard van Ingen (co-founder Focus), Femke Lückerath (dealteam)
Vlnr: Roel Bloys, Joost van Suijlekom (studeerde aan de EUR), Bart Buurma (co-founders Clickdrive), Robin de Pender and Koen Kessels (dealteam)
Robin & Boyang: dealteam Graduate Entrepreneur; Viktor Dik, Sebastiaan Scholten & Michiel Meyer: co-founders Workwize