Team ZED heeft de Dutch 4TU Impact Challenge gewonnen. De start-up van TU Delft studenten ontwikkelt een B2B IoT solutions provider, die ervoor zorgt dat bedrijven gebruik kunnen maken van draadloze ‘batterijloze’ apparaten. Als prijs zullen zij mee gaan op handelsmissie gaan naar de World Expo in Dubai in 2021, samen met vertegenwoordigers van het Ministerie van Buitenlandse zaken en een aantal bedrijven. 

Dit jaar wordt voor de tweede keer deze gezamenlijke innovatie competitie georganiseerd vanuit de vier technische universiteiten in Nederland. In de challenge kunnen studenten hun baanbrekende oplossingen voor maatschappelijke problemen presenteren. De technische universiteiten in Eindhoven, Delft, Twente en Wageningen hebben hun eigen voorrondes georganiseerd in de afgelopen maanden. Uiteindelijk, hebben acht finalisten aan de Dutch 4TU Impact Challenge deelgenomen.

Team ZED (Zero Energy Development) van de TU Delft Impact Contest is de winnaar van de Dutch 4TU Impact Challenge 2020. Zij ontwikkelen batterijloze applicaties voor een breed spectrum aan bedrijven. Hiermee worden de 35 miljoen batterijen die momenteel in gebruik zijn beperkt. Zo dragen ze bij aan zowel duurzaamheid, als arbeidsomstandigheden. Één van de redenen dat de jury voor Team ZED heeft gekozen was het inspirerende idee. Maar ook hoe ze verschillende problemen aanpakken in hun project én natuurlijk het enthousiasme waarmee ze zich presenteerden in de Q&A. “Het is geweldig, we kijken er erg naar uit om onze innovatie aan de wereld te laten zien!” aldus team ZED. Zij zijn nu echt klaar voor de volgende stap op weg naar de World Expo in Dubai volgend jaar, waar zij Nederland zullen vertegenwoordigen.

Daarnaast heeft het publiek online haar stem uitgebracht voor de publieksprijs, die toegewezen is aan Reshore van de WUR Student Challenges. Zij ontwikkelen drijvende golfbrekers die de huidige grauwe golfbrekers kunnen vervangen door bloeiende ecosystemen. Hun project combineert kustbescherming, restauratie van ecosystemen, én voedselproductie. Met deze prijs kunnen zij hun project verder ontwikkelen.  

Lees meer over innovatie van Team ZED (Engelstalig).