Planet B.io heeft een zesde partner in haar Raad van Toezicht verwelkomd: ASR Dutch Science Park Fund. Samen met de andere vijf partners DSM, de TU Delft, de gemeente Delft, de provincie Zuid-Holland en InnovationQuarter gaan zij de Biotech Campus Delft verder ontwikkelen tot een wereldwijd toonaangevende campus gericht op moderne, industriële biotechnologie.

Eerste fase afgerond

De transformatie van de Biotech Campus Delft (BCD) naar een open innovatiehub voor meerdere bedrijven en organisaties gebeurt in twee fasen. Eerst werd Planet B.io in 2020 opgericht en kreeg als ‘proof-of-concept-fase’ toegang tot een DSM-gebouw (het Beijerinck Center). Na een volledige renovatie van het gebouw konden moderne labs en kantoren worden verhuurd aan jonge biotechbedrijven. Daarnaast bouwde Planet B.io een netwerk van experts en tools op om bedrijven te ondersteunen in hun groei en stroomde het Beijerinck Center snel vol.

Onlangs is een tweede DSM-gebouw beschikbaar gesteld aan Planet B.io, dat deze zomer beschikbaar komt voor verhuur. Het was echter altijd voorzien dat een succesvolle proof-of-concept-fase zou betekenen dat er extra capaciteit op BCD nodig zou zijn om meer of grotere bedrijven te faciliteren en te huisvesten. Vandaag gaan DSM en Planet B.io de tweede, ‘groeifase’ van de ontwikkeling van BCD in, door exclusief samen te werken met ASR Dutch Science Park Fund (DSPF).

€500 miljoen

DSM blijft de verhuurder van de Biotech Campus Delft, inclusief de infrastructuur en de nutsvoorzieningen. DSM en ASR DSPF hebben een exclusieve overeenkomst gesloten waarbij ASR DSPF gedurende 20 jaar tot €500 miljoen investeert in onroerend goed op de locatie. DSM zal op zijn beurt de bereikbaarheid van de campus verbeteren om de ontwikkeling van de locatie op lange termijn mogelijk te maken.

ASR DSPF investeert binnenkort in twee nieuwe panden op het BCD. Één nieuw wereldwijd hoofdkantoor voor de business group Food and Beverage van DSM, dat ook moderne faciliteiten zal bieden voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie en één nieuw scale-up gebouw voor meerdere huurders. Het fonds zal op termijn de bestaande bedrijfsverzamelgebouwen verwerven die momenteel door Planet B.io worden verhuurd. Hiermee neemt het fonds de vastgoed- en facility management-activiteiten over van Planet B.io, waardoor het team zich kan focussen op hun kernactiviteit; bouwen aan een sterk ecosysteem dat waarde toevoegt aan de bedrijven op het BCD, en de campus laat bloeien en verder laat groeien.

Impressie van de Biotech Campus Delft door BARCODE architects

Versterking van het innovatie-ecosysteem

Paulien Herder, voorzitter van de Raad van Toezicht en decaan van de faculteit Toegepaste Wetenschappen van de TU Delft: “We zijn blij dat onze nieuwe partner ASR DSPF onze visie op het innovatie-ecosysteem ondersteunt en verder versterkt. De samenwerking met ASR DSPF geeft Planet B.io, inclusief hun partners en de bedrijven op de campus, uitzicht op een gezonde toekomst vol groeipotentieel.”

Sign up for our Campus Community newsletter.

Sign up