Na een uitgebreid jury-overleg zijn teams Smart Bra en CryoCOP uitgeroepen tot de grote categoriewinnaars van de TU Delft Impact Contest 2022. Zij presenteerden de veelbelovendste innovatie om maatschappelijke impact te maken en namen daarom respectievelijk de Ideation en Advanced Awards in ontvangst. Biosphere Solar wist de harten van het publiek te stelen en won de Audience Award.

De laatste paar maanden hebben deelnemers van de TU Delft Impact Contest, verdeeld over ruim 60 teams, hard gewerkt aan het lanceren van hun eigen startup. Zij volgden workshops en coaching sessies, en namen deel aan een Speed Date Event met experts van het partner netwerk om hun innovaties tot een volgende niveau te brengen. De 13 meest innovatieve teams werden geselecteerd om hun bedrijfsplannen te presenteren in the Grand Finale, op dinsdag 7 juni, gehost door het splinternieuwe NEXT Delft accelerator building op TU Delft Campus, waar de deelnemers een podium werd geboden. Het werd een middag vol pakkende pitches, een spannend showdown met de Expert Jury en een feestelijke prijzenceremonie.

In beide categoriën werden de twee beste teams geselecteerd door de Expert Jury om deel te nemen in de Showdown; de eindfinale. Van innovatieve ideeën in medtech, tot revolutionaire technologiën om koolstof te ‘vangen’, de finalisten wisten indruk op het panel van experts en host Alissa van der Voort te maken, net als op het (online) publiek. Tijdens het jury-overleg gaven de winnaars van vorig jaar, Wout Houkman en Kristóf Vass van startup Sourcer, de deelnemers van dit jaar een aantal belangrijke tips en lieten zien waar zij sinds hun winst aan hebben gewerkt.

Delft Enterprises kende CryCOP de Delft Enterprises Award toe, wat voor hen de tweede winst van de dag betekende. De Impact Studio reikte Ecosmic de Impact Studio Golden Ticket uit. Teams Biosphere Solar (die ook met twee awards naar huis ging) en SizeRight zullen TU Delft vertegenwoordigen op het Slush festival in Helsinki aan het einde van het jaar omdat zij de 4TU Impact Challenge Wildcards in de wacht sleepten. Tenslotte kende ASML DeltaV de ASML Makers Award toe en Shell reikte RevClime de Shell Energy Transition Award uit. Het winnen van deze awards zal voor de teams een grote stap vooruit betekenen in het doorontwikkelen van hun innovatieve concepten.

Wil je meer weten over de TU Delft Impact Contest, partner worden of meedoen met een team? Check dan de website.