Restructuring building 282021-10-28T15:08:59+02:00

Restructuring of building 28

Due to the growth of the faculty of Electrical Engineering, Mathematics & Computer Science, a former TNO office building at Van Mourik Broekmanweg 6 has been given a thorough makeover.

Concentration versus meeting

In the redesign, much attention was paid to the need for privacy and enabling staff to concentrate on work, versus meeting and interaction between users, research groups and departments. An additional entrance has been built on the campus side of the ground floor and atrium as well as a trio of research spaces, a food & beverage area, study spaces and various meeting rooms.

Efficient and flexible

The floor plan and offices have been restructured so as to optimise the number of m2 to contribute to the reduction of inefficient m2 on campus.

A system has been selected whereby dividers can be installed, moved or removed in the office environment depending on changing needs and wishes. Furthermore, the building will be connected to the new education building Echo, where the faculty will have office space.

Facts and figures

  • Large-scale renovation
  • Great attention to daylight and contact
  • Neutral colours for natural look
  • New food and beverage facility
  • Surface area 10,500 m2

Planning

  • Design                      Q2 2016
  • Execution                Q1 2017
  • Refurnishing          Q4 2017
  • In use                       Q1 2018