Ondernemen vanuit de TU Delft

Talloze uitvindingen zijn vanuit Delftse laboratoria de samenleving ingegaan. Ben jij de volgende spin-out?

Start hier je reis!

Ondernemerschap

De TU Delft heeft een lange geschiedenis als ondernemende universiteit. Jaarlijks richten (oud-)studenten, wetenschappers en andere medewerkers tientallen bedrijven op, vaak met patenten van de universiteit als basis. 

Om nieuwe technologie te kunnen verwerken in waardevolle producten en diensten waarvan de samenleving als geheel profiteert, is ondernemerschap van groot belang. De TU Delft stimuleert ondernemerschap daarom op een aantal manieren: door te investeren in startende bedrijven, het aanbieden van onderwijsprogramma’s gericht op ondernemen en door de begeleiding van startups, onder meer met de incubator YES!Delft.

Spin-outs van de TU Delft

Delft Enterprises investeert in spin-outs van de TU Delft. Studenten en medewerkers die een bedrijf willen oprichten kunnen bij Delft Enterprises terecht voor financiering en advies.

De filosofie van Delft Enterprises is drieledig: het verbinden van innovatie (veelbelovend onderzoek van de TU Delft) met ondernemerschap (talentvolle studenten en medewerkers) en financiering.

Behalve voor financiering krijgen de bedrijven uit het portfolio ook toegang tot het uitgebreide netwerk van de TU Delft. Ook worden startende ondernemers ondersteund met advies op administratief, juridisch, fiscaal en financieel gebied.

Delft Enterprises is de one-stop-shop voor ondernemerschap en spin-out-bedrijven ontstaan uit wetenschappelijk onderzoek van de TU Delft. De kracht van Delft Enterprises is door innovatie (veelbelovende ideeën van de TU Delft), ondernemerschap (talentvolle studenten en medewerkers) en financiering te verbinden zodat de waardevolle kennis van de universiteit de weg naar de markt vindt.

In samenwerking met TU Delft verschaft Delft Enterprises financiering aan ondernemers in verschillende stadia van de ontwikkeling van het product of proces. Er kan advies op diverse gebieden uitgewisseld worden en wordt het uitgebreide netwerk van de TU Delft beschikbaar gesteld. Meer informatie vind je op de website van Delft Enterprises.