Herinrichting Van Mourik Broekmanweg 6

Vanwege de groei van de faculteit EWI, heeft een voormalig TNO-kantoorgebouw aan de Van Mourik Broekmanweg 6 een grondige make-over gekregen.

Concentratie versus ontmoeting

Bij het ontwerp voor de herinrichting is veel aandacht besteed aan de behoefte aan privacy en geconcentreerd werken, versus ontmoeting en interactie tussen gebruikers, secties en afdelingen. Op de begane grond en in het atrium is een extra entree aan de campuszijde gerealiseerd en een drietal onderzoeksruimten, een horecavoorziening, studieplekken en diverse vergaderzalen.

Efficiënt en flexibel
Bij het indelen van de plattegronden en kantoren is ook gezocht naar een optimalisatie in gebruik van vierkante meters om zo bij te dragen aan de reductie van inefficiënte vierkante meters op de campus.

In de kantoorvleugels is gekozen voor een stramien waar tussenwanden kunnen worden geplaatst, verplaatst of verwijderd. Zo kan de kantooromgeving door de tijd worden aangepast aan veranderende wensen en behoeften. Daarnaast komt er een verbinding met onderwijsgebouw Echo, waar de faculteit kantoorruimte krijgt.

 

Facts and figures

  • Gebouw              28
  • Oppervlakte       10.500 m2

Planning

  • Ontwerp            Q2 2016
  • Uitvoering         Q1 2017
  • Inrichting          Q4 2017
  • In gebruik          Q1 2018