MILabs, een TU Delft spin-off die baanbrekende medische beeldapparatuur ontwikkelt, is overgenomen door het Japanse technologiebedrijf Rigaku Corporation. MILabs, opgericht in 2006, levert optische beeldvormende apparatuur en gespecialiseerde scanners voor biomedisch onderzoek. MILabs heeft een uniek systeem ontwikkeld dat hoogwaardige beeldvorming van de nucleaire geneeskunde mogelijk maakt. De scanners van het bedrijf worden vooral in oncologisch onderzoek gebruikt, maar zijn ook geschikt voor hart- en hersenonderzoek. De innovatieve techniek draagt ​​bij aan de zoektocht naar nieuwe therapieën en nieuwe inzichten in onderzoekslaboratoria over de hele wereld.

De TU Delft heeft via Delft Enterprises geïnvesteerd in MILabs. “TU Delft doet niet alleen grensverleggend onderzoek, maar wil ook impact maken voor een betere samenleving. Daarom ondersteunen we de ontwikkeling van een spin-off bedrijf als MILabs, dat het leven van patiënten kan verbeteren door middel van betere beeldvorming. We feliciteren professor Beekman met de overname van MILabs door Rigaku Corporation en kijken uit naar de voortzetting van onze onderzoekssamenwerking”, zegt Paul Althuis, directeur van Delft Enterprises, de investeringstak van TU Delft.

MILabs is onstaan uit de academisch-ondernemende ecosystemen van Delft en Utrecht, voortgekomen uit de TU Delft en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. MILabs trok in 2016 de eerste durfkapitaalinvestering aan van Thuja Capital Healthcare Fund II en Value Creation Capital. De investering was grotendeels gebaseerd op het commerciële potentieel van MILabs en de belofte die de best-in-class beeldvormingstechnologie inhoudt voor de ontwikkeling van nieuwe therapieën. De succesvolle groei en overname van het bedrijf door Rigaku is een mooi voorbeeld van academisch ondernemerschap en onderstreept het potentieel en de kracht van het Nederlandse innovatielandschap.