Sinds 2019 biedt de TU Delft Impact Contest studenten de mogelijkheid om hun eigen, ingenieuze ideeën, prototypes en onderzoeksprojecten verder uit te werken tot ondernemingsplannen. Het belangrijkste doel: studenten uitdagen om geweldige, out-of-the-box, innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen te bedenken en deze te vertalen in echte producten en ondernemingsplannen, terwijl ze worden bijgestaan door en gebruik maken van de expertise van innovatieve en deskundige partners.

De TU Delft Impact Contest is een ondernemers-innovatiewedstrijd voor alle studenten van de TU Delft, waarin de TU Delft de academische instelling, studenten, overheidsinstellingen, bedrijven en organisaties samen wil brengen in een collectief waar innovatie en co-creatie centraal staan. Bachelor- en masterstudenten van de TU Delft worden aangemoedigd om hun creatieve ideeën te pitchen en verder uit te werken tot een realistisch concept. Het leggen van contacten en co-creatie met het bedrijfsleven spelen hierin een centrale rol en zijn met name waardevol voor studenten van de TU Delft en voor bedrijven en organisaties die onderdeel zijn van het partnernetwerk van de TU Delft Contest.

“De TU Delft Impact Contest was een leuke leermogelijkheid waarbij je steun krijgt om kritisch na te denken en ondernemend te handelen.” – Max Tuynman, winnaar TU Delft Impact Contest

Hoe werkt het?

Inschrijvingen zijn mogelijk tot 25 februari. Met de hulp van een breed bestand aan experts uit het veld zullen deelnemers ideeën co-creëren en omzetten in een haalbaar ondernemingsplan, een prototype of een start-up. Gedurende de wedstrijd worden ondernemersvaardigheden ontwikkeld, tijdens workshops en brainstormsessies met gelijkgestemde studenten. Daarbovenop bieden coaches uit zowel educatieve als zakelijke achtergronden bij verschillende online en offline netwerkevenementen hun expertise als steun. Op 10 juni vindt een spectaculaire finale plaats, waarna de prijzen tot wel € 20.000,- in totaal worden uitgereikt aan de winnaars. Een selecte groep kwalificeert zich hieruit voor het 4TU Impact Challenge landelijke evenement dat in november wordt georganiseerd.

Kijk op de TU Delft Impact Contest website hoe je mee kunt doen en registreer je voor 25 februari.

Ben jij een ondernemende TU Delft student met een briljant idee? Of ken je een TU Delft student die zich zeker moet inschrijven? Stuur ze de link naar dit artikel of stuur deze onepager met meer informatie door.

De TU Delft Impact Contest wordt georganiseerd door TU Delft Campus, Delft Centre for Entrepreneurship (DCE) en YES!Delft Students, in samenwerking met Soapbox.