Innovatie begint met samenwerken. De TU Delft, de Aerospace Innovation Hub (AIH) en Airbus Bizlab hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om hun nauwe samenwerking op het gebied van start-ups en innovatie verder uit te bouwen. Het MoU is ondertekend door Paul Althuis (TU Delft Innovation & Impact Centre), Femke Verdegaal (AIH) en Christian Lindener (Airbus BizLab).

AI, ruimtevaart, drones en duurzaamheid

De betrokken partijen zijn overeengekomen om relevante informatie te delen waardoor studenten, onderzoekers en ingenieurs samen verder onderzoek kunnen uitvoeren en innoveren op gebieden als ruimtevaart, AI, drones en duurzaamheid.

One Single Hub

De TU Delft, de Aerospace Innovation Hub en Airbus BizLab gaan samenwerken aan het ‘One Single Hub’-voorstel van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) dat één toegang biedt tot (pre) incubators voor lucht- en ruimtevaarttechniek in het westen van Nederland.

Succesvolle samenwerking

“Het stimuleren van valorisatie – technologieoverdracht naar de samenleving – is een van de belangrijkste pijlers van de TU Delft”, stelt Paul Althuis. “Dit combineren we nu met de Aerospace Innovation Hub, die innovators met elkaar kan verbinden, en Airbus BizLab, dat innovatieve ideeën ondersteunt tot ze van de grond komen. Tezamen de belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle samenwerking.”

Pre-incubator gemeenschap en programma

De Aerospace Innovation Hub is de (pre-) incubator community en het programma van de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. In deze (digitale) community werken studentondernemers, startups, onderzoekers en het bedrijfsleven samen om de lucht- en ruimtevaart te innoveren.