Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) heeft positief gereageerd op de oproep van de 10 grootste scienceparken en innovatiecampussen van Nederland om juist ook te investeren in het fysieke aspect van innovatie: toplocaties waar onderzoek en bedrijven elkaar letterlijk ontmoeten. Zij nam afgelopen maandag het Manifest Toplocaties in ontvangst tijdens een bezoek aan Kennispark Twente en beaamde dat juist in deze tijden van thuiswerken is gebleken hoe belangrijk ontmoetingen zijn voor innovatie.

Ook complimenteerde de bewindsvrouw de 10 toplocaties voor het feit dat zij de handen ineen hebben geslagen. Keijzer begrijpt de wens om meer samenhang in het beleid en de investeringen in campusontwikkeling en gaf aan dat deze oproep op het juiste moment komt. Concrete toezeggingen over het Groeifonds kon de staatssecretaris natuurlijk niet doen, maar wel gaf ze aan dat dit onderwerp zeker aandacht verdient. Ook begrijpt Keijzer de wens van de toplocaties om meer samenhang te hebben in het beleid rondom campusontwikkeling.

Lees hier wat het Manifest Toplocaties betekent voor de TU Delft Campus.

De 10 toplocaties zijn: Amsterdam Science Park, Brightlands Chemelot Campus, Campus Groningen, High Tech Campus Eindhoven, Kennispark Twente, Leiden BioScience Park, TU Delft Campus, TU Eindhoven, Utrecht Science Park en Wageningen Campus.